torsdag 23 augusti 2007

the Roadtrip with a BIG r, 2.

Här kommer fortsättningen på vår roadtrip, enjoy!!

Efter att ha vart på Sveriges sydligaste udde bar det vidare västerut mot Malmö där vi hälsade på Erik, innan vi kom dit besökte vi Skanörs fiskerögeri där det självklart blev lite rökt firre :). Efter en kort visit i sydsveriges huvudstad åkte vi mot Halmstad där vi skulle övernatta i Johans morföräldrar lilla stuga. Efter en natts god och behövlig sömn bar det vidare norröver, mot Göteborg där vi våldgästade Charlie, en gammal klasskamrat till Johan.

Vi tog en mysig promenad i stadsdelen Haga, där åt vi också lunch och fikade på ett helhärligt cafe som hade världens största kanelbullar och chokladbollar... ahhh!

Ett måste när man är i Götet är en visit till Liseberg. Där lekte vi som små barn tillsammans, blev blöta och kändisspottade (spana in bilden till vänster)

Under dag två i Göteborg spanade vi in några very important objects såsom pållen Kålle på avenyn och Feskekörkan, sicka turister :P

Vi tog ännu en promenad i Haga, den här gången tillsammans med Anna och Åsa, vi besökte också en second hand med extremt snygga glasögon!! Inte sant?!? ;)


Lidköping var näst på tur efter Gbg, där träffade vi Johans farmor, samt hans föräldrar. Johans farmor bor ute på en gård på landet och vi bestämde oss för att utforska området lite. J skulle parkera lite snyggt vid kanten av en väg och lyckades glida ner i diket där vi sedan blev fast. På landet hjälper man dock varandra och det dröjde inte länge innan tre snälla herrar och en traktor hjälpte oss upp :)


När vi ändå var ute på tur passade vi på att besöka några söta men ganska närgångna kossor, de ville helt enkelt inte att vi skulle gå när vi väl kommit in till dem... började springa efter oss när vi började gå mot stängslet.


Johans farmors hade en riktigt fin, om än lite sliten gård... helt i min smak :)... det var också den här byggnaden inne i Lidköping, kommer inte ihåg om det var stadshuset eller en kyrka.. fin iallafall!


J's föräldrar hade med sig sin hund Isa som här fick posera med oss, ganska ofrivilligt....... ett litet hopp i resan och nu är vi helt plötsligt i Örebro där Johan poserar framför det fina slottet mitt inne i stan.

Nu börjar vi närma oss slutet på resan, här är vi på besök hemma hos Pernilla, Micke & Lucas. Lilla söta knubbisen Lucas lyckades verkligen charma oss båda!

Under andra dagen i Stockholm tog vi oss en tur ut i skärgården, till Vaxholm närmare bestämt. Där promenerade vi runt ett tag och åt en god lunch på en hamnrestaurang.

Himlen var mörk över Stockholm under hela vår vistelse, men regn blidde det knappt något så vi njöt i fulla drag.

Här leker och poserar jag vid hissen på vårt fina hotell, att man aldrig kan låta bli ;)...

Passade på att sightseea lite i Sthlm osså, så en sväng i Gamla Stan och på Drottninggatan hann vi klart med.

Grundade inför resan hem gjorde vi på Café de la Rose långt upp på Drottninggatan, ett place i min smak med fantastiska sallader :).
Sådär ja, nu har jag allt rapporterat om hela resan.. nästan iallafall..
Ville få undan den innan det bär av mot Turkiet, då vill jag ju istället berätta om den.
Nu är det tvätthängningsdags, nödvändigt ont...
Puss

2 kommentarer:

Bli min jäst sa...

Det var kul att läsa om er resa, och verkligen kul att vi fick ingå i den :) När är det ni åker till Turkiet?? Skulle oxå vilja åka på semester, men det går ju inte.. nästa vecka ska vi gipsa om Lucas! Tänk att det redan gått en månad :) Ha det så bra och hälsa Johan. Kram från oss alla tre!

Fröken Jennie sa...

Åhh, Hej Pernilla! Jätteroligt att vi fick träffa er, hade vart skoj om ni kom ner och hälsade på nån gång också! Vi åker till Turkiet på söndag så man kan säga att resfebern börjat komma :P. Dock har jag inte packa något alls ännu så det är nog bäst att jag sätter igång... tänkte börja med att göra en lista! Så det är redan dags för omgipsning? Tiden går så förbaskat fort, snart är det la jul igen ;). Kram tillbaka!