tisdag 17 april 2007

Helgens bildkavalkad.

Underbar helg!

Fredag
Fredagen var en fullspäckad dag då jag njöt till fullo av solen som så snällt visade sig, träffade många härliga vänner & grillade.

Sara och jag poserar fint på bryggan vid IOGT, båda smaskandes på en gammal favorit, TipTop :)

Detta kortet är taget lite tidigare på dagen när det var mindre folk ute, på eftermiddagen var det helt packat med folk som satt och sög i sig av solen. Några andra som trivdes i det soliga vädret var vitsipporna som var underbart fina!

På kvällen var det grillning vid Tufvanängen som stod på schemat, massor av studenter, kubbspel, musik , mys med älsklingen & doft av grillat, så härligt!!
Se så vackert det faktiskt kan vara på campus! FF, Frida & Fredrik alltså :)


Jonas & Hadzi var också med och grillade... Hadzi hade det även lite mysigt i soffan med "poor Bob" hemma hos FF :)

Lördag
Lördagen spenderades till viss del på resande fot från Växjö till London, resten av dagen gled Tiina och jag runt i en båt på Themsen, åt o drack gott och gjorde små turistbesök.
Tiina posar för kameran medans vi står och väntar på att köpa biljetter till "themsenbåten". Jag själv har det gött i solen när vi fått komma ombord.

Vi fick se en hel del av staden som iallafall jag själv inte sett tidigare.. här har vi London Bridge underifrån ;).. Ännu en bro, en väldigt vacker sådan, Tower Bridge of London.

Vi hade en väldigt bra guide ombord på båten, han berättade en massa historier om de byggnader vi såg på vägen, någonstans på bilden till vänster hade någon känd gammal författare bott och skrivit en massa böcker... tyvärr minns jag inte vem ;).. På bilden till höger har vi vad guiden kallade för framtiden,framtiden stavas tydligen Canary Wharf!

När vi hoppat av båten var vi båda ganska hungriga (och törstiga :)) så vi begav oss till en bar som hade beer garden där vi kunde sitta i solen och äta vår lunch. Hungern stillades av kycklingspett och törsten släcktes med hjälp av Magner's cider! När vi ätit färdigt gick vi mot vårt mål för resan the Royal Greenwich Observatory. På vägen dit passerade vi igenom en park där det var fullt med människor... inte många som vill vara inomhus en dag som denna!

På vägen upp mot observatoriet där vi skulle spana in the timeline (på svenska någon? tidslinjen?) så passade vi på att blicka ut över staden, vackert!! Inte lika vackert är kortet på mig, men jag står iallafall med ena foten på + och andra på - :)

När vi gick tillbaka genom parken såg vi en massa vackra blommor, våren är verkligen igång i England!!

Träffade även på en söt liten orädd rackare :).

Söndag
Söndagen var ganska lik lördagen eftersom halva dagen ägnades åt upptäcktsfärd i London och andra halvan sittandes på en buss. Blev inte många kort tagna den här dagen, kändes lite fånigt att springa runt och fota inne på Harrod's... frukosten på Tiina's bakgård var dock helt klart värd att förevigas, GROVT bröd (varför hittar jag inget sånt i Sheffield?) med god ost, jordgubbar, underbart god yoghurt & juice, värsta lyxigt :). Min blogg vill dock inte lägga in denna bild åt mig :(... ni får tänka er helt enkelt!

Inga kommentarer: